Stanka Vraza 8, 10434 Strmec

+38595 5540 811 info@jidelectric.hr

Alarmni sustavi

Unatoč tome što su protuprovalni sustavi najstariji oblik tehničke zaštite svih stambenih i poslovnih objekata, oni i dalje predstavljaju temelj svake tehničke zaštite te se njihova korisnost ne smije zanemariti. Riječ je o sustavu elektroničke zaštite koja je namijenjena za pravovremeno otkrivanje, evidentiranje, signaliziranje i dojavljivanje korisniku zaštite o nastanku štetnih događaja na objektu štićenja. Sustavi protu provale prilagođavaju se potrebama korisnika ovisno o tome radi li se o vanjskoj ili unutarnjoj zaštiti, tihoj dojavi ili zvučnoj signalizaciji. Sustavi vanjske zaštite namijenjeni su preventivnom djelovanju, detektiraju već sami pokušaj provale na prilazu objektu štićenja.

Za sustave protuprovalne i vanjske zaštite u bežičnoj tehnologiji JID Electric preporučuje međunarodnog proizvođača visoko kvalitetnih elektroničkih sigurnosnih sustava i komponenti Visonic. Za sustave protuprovalne i vanjske zaštite u žičanoj tehnologiji JID Electric preporučuje vodećeg proizvođača za protuprovalne sustave Bentel. JID Electric također preporučuje DSC, vodeći svjetski brend u područjima sigurnosnog monitoringa, sigurnosti internetskih komunikacija i bežičnih proizvoda. Specijalizirani su za dizajn i proizvodnju sigurnosnih kontrolnih ploča te uređaja za detekciju i proizvoda za komunikaciju.

Elementi sustava

Protuprovalni sustav čine elementi sustava za detekciju (detektori pokreta, detektori vibracija, magnetski kontakti, detektori šuma, detektori loma stakla i sl.), alarmne centrale za primanje, obradu i prosljeđivanje signala, elementi za signalizaciju provale, komunikatori za prijenos signala na izdvojenu lokaciju te uređaji i oprema za upravljanje sustavom.

Gdje se koristi

Gotovo svi objekti pogodni su za korištenje sustava protuprovalne zaštite, a najčešće se primjenjuju se zaštitu stanova, kuća, poslovnih prostora i skladišta. Kako bi iskoristili puni potencijal sustava protuprovalne zaštite vrlo je važno redovito održavanje sustava, njegovo pravilno korištenje kao i kvaliteta same protuprovalne opreme.

Centralizacija sustava

Sama aktivacija alarma i zvučna signalizacija često nisu dovoljne kako bi se zaštitio željeni stambeni ili poslovni objekt. Pravovremena reakcija i dolazak na lokaciju paljenja alarma spriječit će nastanak štete. Dojavni centri osiguravaju intervenciju zaštitarske službe na lokaciji paljenja alarma.

Verifikacija alarma

Problem lažnih alarma karakterističan je za sustav protuprovalne i vanjske zaštite. Aktivacijom lažnog alarma generiraju se nepotrebni troškovi nastali intervencijom zaštitarske službe. Broj lažnih alarma može se smanjiti redovitim održavanjem sustava te edukacijom korisnika.

Tehnologije za verifikaciju alarma kao što su slijedna detekcija, audio provjera i video verifikacija mogu uvelike riješiti problem lažnih alarma. Integracija sustava protu provale sa sustavom video nadzora smanjit će troškove alarmne zaštite.

 

Ukoliko ste zainteresirani za implementaciju alarmnog sustava ili samo imate neka dodatna pitanja vezana uz ovu temu slobodno nas kontaktirajte.

 

Ponudu našeg asortimana alarmnih sustava možete pogledati ovdje.